Tuturor ne place casa curata fara praf sau par de la animalele de companie, insa curatenia se face usor, se mentine greu. Sa fim sinceri, cui ii place zilnic sa dea cu aspiratorul?

Majoritatea dintre noi ajungem sa facem acest lucru o data pe saptamana, dar nu este de ajuns. De ce nu am putea sa ne usuram viata de zi cu zi, apeland la un aspirator robot care sa faca treaba in locul nostru?

Un aspirator robot este un veritabil ajutor la casa omului, va va face sa uitati cum este sa faceti curatenie, va ofera mai mult timp alaturi de familie.

Pe langa masina de spalat haine sau masina de spalat vase, aspiratorul robot este indispensabil pentru o viata mult mai usoara -credem asta cu tarie.

Xiaomi este o companie producatoare de electronice, infiintata in 2010. Motto – ul lor este ca tehnologia inalta nu trebuie sa coste o avere. Roborock este o firma infiintata in anul 2014 care este specializata in producerea si dezvoltarea de roboti pentru curatenie.

Aspiratorul robot Roborock S5 (modelul despre care povestim azi) a ajuns sa fie varful de gama in 2018 ceea ce priveste aspiratoarele roboti produse de Xiaomi.

Cu dimensiunile de 35 cm latime, 9.65 cm inaltime si o greutate de numai 3.8 kg este un aparat chiar dragut. Este disponibil in culorile alb si negru. Poate aspira toate suprafetele umed sau uscat, dupa alegere si este mult mai silentios decat un aspirator obisnuit. Este si destul de rapid; isi face treaba in aproximativ 40 minute pe o suprafata de 70 mp.

Este smart in sensul ca prima data face turul casei, detecteaza obstacolele, cauta colturile si abia apoi va incepe sa lucreze din mijlocul incaperii. Acest fapt (ca este smart) ne sugereaza si caracteristicile sale principale, adica: urca obstacolele de pana la 2 cm fara nicio problema, dispune de control inteligent prin aplicatia dedicata, are conectivitate wi-fi, reia curatenia de unde a ramas, se incarca automat, are senzor anti – cadere.

Periodic are nevoie de o curatare temeinica (exista in acest sens un tutorial in aplicatie ca sa vedeti exact cum trebuie facut) de parul adunate in rotitele si peria aspiratorului.

Filtrul Hepa trebuie clatit doar cu apa, nu foarte des, in functie de folosinta cam o data la 2 saptamani si trebuie uscat foarte foarte bine.

Cu ajutorul aspiratorului robot Robrock 2 folosit zilnic casa va arata foarte curata, asa cum nici nu visati folosind un aspirator clasic. Totusi, tineti cont de faptul ca este un robot si aduna 95% cdin mizerie, iar mopul atasat nu face fata la petele uscate mai vechi – ca sa vorbim si despre partile sale negative.

Oricum, potrivit celor peste 700 de comentarii ale utilizatorilor aspira foarte bine, isi face treaba minunat. Este si va fi cu siguranta printre cele mai utile gadget – uri inventate vreodata.