Exista anumite situatii in care nu puteti asigura incalzirea permanenta a locuintei pe timp de iarna si atunci, solutia cea mai la indemana s-a demonstrat a fi achizitionarea unei aeroterme, fie ea electrica, de perete, ceramica sau portabila.

Ca orice alt produs si acestea au mai multe avantaje si dezavantaje. In primul rand trebuie sa stiti despre aeroterma ca iarna incalzeste si vara raceste; genereaza caldura foarte rapid; sunt portabile, usor de manevrat; ocupa putin spatiu si nu in ultimul rand au un consum redus de energie electrica.

Cel mai mare dezavantaj reprezinta faptul ca usuca aerul, dar puteti atenua acest mic impediment cu folosirea unui umidificator sau cu amplasarea unui vas cu apa in incapere.

Alt efect negativ ar fi puterea mai redusa decat al caloriferelor electrice, este mai zgomotos decat un convector electric de exemplu si ca nu mai ofera caldura dupa ce este oprit.

Cu toate acestea suntem de parere ca aerotermele sunt una dintre cele mai eficiente si mai ieftine metode de a crea o ambianta placuta atat in locuinta cat si in spatiile tip office.

Cele mai apreciate marci ar fi: Tesy, Zilan, Zass, Argo, Stadler sau Hyundai, dupa cum puteti citi in reviuwurile clientilor de pe siteul emag.

Criteriile cele mai importante de urmarit atunci cand doriti sa va cumparati aeroterma ideala, sunt: puterea ( de obicei intre 600-2000 W); sistemele de siguranta cu care sunt dotate ( auto-oprirea sau protectia anti-inghet); garantia ( e bine sa fie de minim 24 luni).

Dupa cautari indelungate avem placerea sa va prezentam detaliat 3 modele de aeroterma din 3 categorii diferite, care dupa parerea noastra ( si nu numai) vor fi cu siguranta pe placul dumneavoastra.

Tesy HL-240 H BG

Acest aeroterma orizontala micuta si aparent modesta incalzeste foarte rapid o incapere de aproximativ 15-20 mp. Cu o putere maxima de 2400 W functioneaza silentios si eficient.

Are in dotare un termostat reglabil, este prevazut cu protectie la supraincalzire, indicatorul luminos de functionare si cele 2 trepte de putere o fac usor de utilizat.

Argo Flamenco cu efect de semineu

Aspectul sau unic il recomanda pentru locuinte moderne sau birouri, creand o temperatura confortabila; efectul de semineu fiind destul de real.

Incalzeste foarte bine cu ajutorul a 2 moduri: Eco si Confort; este prevazut cu un ventilator foarte puternic. In concluzie raportul pret/calitate este unul foarte convenabil.

Stadler From Anna

Aceasta companie elvetiana fondata in 1998 este specializata in dezvoltarea unor aparate de uz casnic in ceea ce priveste purificarea aerului, cum ar fi: umidificatoare, ventilatoare, radiatoare, dezumidificatoare, etc.

Aeroterma ceramica prezentata aici a obtinut premiul Red Dot Design Award 2012 si certificarea Housewards Design Awards 2012, fiind alegerea ideala pentru cele mai pretentioase camere de locuit datorita designului ultramodern.

Rezistenta ceramica ofera posibilitatea de autoreglare a caldurii si implicit prin acesta un consum redus de energie electrica. Este prevazut cu o carcasa subtire tocmai pentru a obtine un randament ridicat in acest sens.

Aceste aparate sunt la mare cautare si datorita faptului ca pe langa eficienta lor reprezinta  calea cea mai ieftina catre un confort termic placut.

Principiul lor de functionare este unul foarte simplu, si anume: cand se realizeaza ventilatia, rezistenta electrica din interior se infierbanta si astfel incalzeste aerul.