O hota de bucatarie are ca principalul scop eliminarea mirosurilor, al aburilor si a umezelii rezultate in timpul procesului de gatire, mai ales daca aveti o bucatarie open space cu sufrageria.

In cazul in care nu folositi hota, toate acestea se pot depune pe pereti si mobila, mirosul greu se impregneaza in covoare, perdele, etc., evident un lucru de nedorit.

In functie de bugetul dumneavoastra alocat acestui produs, puteti alege intre mai multe modele: cele traditionale – care sunt cele mai ieftine dar pot fi foarte eficiente in acelasi timp; cele telescopice – partea din fata este retractabila, de obicei se foloseste incastrata in mobila; cele decorative – sunt putin mai scumpe, dar au puterea mai mare.

Noi va recomandam urmatoarele branduri: Heinner, Star-Light, Beko, Arctic, Whirlpool, Zanussi, Bosch, Zilan, Studio Casa, Vision Chef, Hansa, ca sa le aminim doar pe cele mai cunoscute.

Cele mai bune hote de bucatarie - ieftine si eficiente
Cele mai bune hote de bucatarie – ieftine si eficiente

Exista 3 tipuri de hote de bucatarie pe piata in momentul actual, si anume: hotele cu evacuare sunt cele mai cautate, pentru simplul fapt ca mirosul si grasimile se elimina in exterior printr-un tub de evacuare.

Hotele fara evacuare sunt mai ieftine, insa au un dezavantaj: aerul este filtrat printr-o serie de site si este retrimis in incaperea respectiva; si mai puteti intalni cele mixte, adica se folosesc in ambele moduri.

Alte criterii dupa care este bine sa va ghidati in momentul achizitionarii unei hote, ar fi: capacitatea de absorbtie, aceasta exprima cantitatea de metri cubi de aer filtrat intr-o ora; treptele de viteza, este indicat sa aiba cat mai multe trepte, in functie de tipul mancarii pe care o preparati; filtrele, cele metalice fiind cele mai eficiente, care spalate odata la 2-3 luni va economisesc atat timp, cat si bani.

Kugerr D 100

Sunt poate cele mai silentioase si puternice hote din lume, nivelul de zgomot minim produs este de 31 dB, iar cel maxim de 61 dB. Fiind foarte decorative, realizate din inox complet inoxidabil, au in dotare 5 trepte de viteza.

Kugger D 100 hota de bucatarie
Kugerr D 100 hota de bucatarie

Un mare atu al lor este posibilitatea de avertizare de curatarea filtrului, care este fabricat din aluminiu si se poate spala in masina de spalat vase.

Star-Light HA-260 SS

Aceasta hota cu un design simplu se potriveste oricarui tip de bucatarii, fie ea una moderna, clasica sau in stil vintage.

Este foarte utila, fiabila, dedicata persoanelor cu un buget normal, va invitam sa va convingeti din sutele de reviewuri pozitive ale clientilor emag.

Star-Light HA-260 SS hota de bucatarie
Star-Light HA-260 SS hota de bucatarie

Functioneaza cu evacuare dubla, exista posibilitatea evacuarii aerului filtrat atat in exterior cat si in interior. Are 2 filtre din aluminiu usor detasabile, care se pot curata cu usurinta si in masina de spalat vase. Se monteaza usor, vine la pachet cu toate suruburile, piulitele, capace, etc, aferente.

Pyramis Elegant

Hota Pyramis, realizata din inox si sticla transparenta va vrajesc din prima prin designul ei, prin functionalitatea si liniile delicate, ce va incanta inca de la prima vedere.

Pyramis Elegant hota de bucatarie
Pyramis Elegant hota de bucatarie

Este realizata dupa ultimele cerinte din domeniu, este foarte decorativa, are o putere de absorbtie de 246 mc/h. Are in dotare butoane pivotante, 3 trepte de viteza si ilumineaza cu becuri de halogen.

De obicei toate hotele de bucatarie au dimensiuni standard, apropiate de dimensiunile aragazului sau a plitei,  au o latime de aproximativ 60 cm.

Pentru eficienta maxima, atunci cand se porneste hota, este indicat sa deschideti putin geamul, astfel incat sa aiba de unde sa traga aerul.