In special in anotimpul cald ingrijirea gazonului devine o necesitate, dar din fericire, odata cu evoluarea tehnologiei, exista solutia ideala pentru rezolvarea rapida a acestei probleme.

Nu mai este nevoie sa va chinuiti cu o coasa clasica, dispozitivele motorizate pentru taierea sau toaletarea vegetatiei sunt din ce in ce mai apreciate.

Daca va doriti o curte frumos ingrijita, aveti nevoie de o motocoasa. Este recomandata pentru o gradina de dimensiune mica sau medie, de obicei sunt folosite pentru taierea gazonului prpriu zis, dar si in jurul arborilor sau sub mobilierul de gradina.

Cea mai buna motocoasa pe benzina
Cea mai buna motocoasa pe benzina

Motocoasele pe benzina sunt mai puternice in comparatie cu cele electrice si se impart in trei subcategorii: cele tip hobby, semiprofesionale si profesionale. In urmatorul articol ne-am axat pe aparatele tip hobby sau semiprofesionale, de la branduri cu renume cum ar fi Husqvarna, Stihl, Makita sau Honda.

Ruris DAC 210

Acest aparat este alegerea potrivita oricui cine isi doreste o motocoasa de putere medie. Fiind un aparat tip hobby, si asteptarile dumneavoastra trebuie sa fie pe masura, este destinata taierii buruienilor inalte si cosirea fanului.

Intr-un mod conventional, este atasat de umarul utilizatorului cu ajutorul unui ham special. Acesta permite o mobilitate si o amplitudine extraordinara in miscare, totodata este foarte comod de purtat.

Ruris DAC 210 motocoasa de umar
Ruris DAC 210 motocoasa de umar

Makita EBH 252 U

Poate este cel mai recamandabil brand, fiind cel mai apreciat in randul cumparatorilor, atunci cand vine vorba de o motocoasa pe benzina. Porneste foarte usor, are un consum de carburant chiar mic in comparatie cu alte modele.

Cu o greutate mica de numai 5.7 kg si cu designul ergonomic deosebit  ofera un confort maxim in timpul utilizarii, se poate lucra aproape fara efort. Veti putea elimina cu usurinta chiar si vegetatia cu tulpina mai groasa datorita cutitulu confectionat din otel carbon.

Makita EBH 252 U motocoasa pe benzina
Makita EBH 252 U motocoasa pe benzina

Heinner VMC001

Este un model practic, puternic si usor de folosit chiar si pe terenuri accidentate. Se asambleaza usor, sistemul de purtatre tip rucsac il face dorit si de catre persoane cu diferite afectiuni ale spatelui, pentru utilizarea foarte comoda.

Ideala pentru tunderea rapida a gazonului, usoara si eficienta, cu un raport calitate-pret excelent. Pentru o fiabilitate crescuta se recomanda schimbarea uleiului la timp.

Heinner VMC 001 motocoasa pe benzina
Heinner VMC 001 motocoasa pe benzina

Criteria cea mai importanta dupa care ar trebui sa va alegeti o motocoasa pe benzina este cu siguranta sistemul de taiere, care poate fi cu fir de nylon sau cu lama. Firul de nylon este extrem de usor de schimbat, insa durata de viata este mult mai redusa. Lama este mai rezistenta si mai puternica, dar si inlocuirea ei e destul de dificila si mai costisitoare.

Va recomandam sa va orientati catre modelele ale caror cap de taiere sa fie confectionate din materiale durabile, iar pentru rezistenta maxima cele mai ideale sunt cutitele fabricate din otel carbon.