Cea mai buna statie de calcat – un ajutor real in orice gospodarie

Puneti mana pe inima si recunoasteti sincer: calcatul este o corvoada, un chin si pentru dumneavoastra? In cazul in care inca mai folositi un fier de calcat obisnuit, asa este.

Tot mai cautate sunt statiile de calcat, pentru ca nu numai ca reusiti sa injumatatiti timpul acordat acestei activitati si toate hainele dumneavoastra devin impecabile; dar putem afirma fara exagerare: cu ajutorul lor calcatul devine o placere…

Ce este atat de special la aceste produse? Ne-am documentat pentru dumneavoastra, in urmatorul articol incercam sa va ajutam cu cele mai importante aspecte la care ar trebui sa fiti atenti atunci cand va alegeti o statie de calcat. In primul rand nu se compara cu un fier de calcat clasic, este mult mai rapida, mai eficienta, mult mai usor de folosit. Talpa este probabil cea mai importanta parte a acestor produse, deoarece intra in contact direct cu tesaturile.

Elibereaza aburi cu presiune inalta de pana la 6.5 bari, ce patrund adanc in mai multe straturi ale tesaturii pentru un rezultat rapid si eficient. Netezeste cutele inestetice atat in cazul materialelor pretentioase: matase, perdele, tull, camasi, costume, draperii, cat si in cazul materialelor mai groase gen kimono de karate de exemplu.

cea mai buna statie de calcat

Cea mai buna statie de calcat

De obicei sunt dotate cu functie autoclean, astfel colectorul anticalcar aduna si cele mai fine particule de calcar si le pastreaza separat intr-un recipient care se curata extrem de simplu, doar il goliti si il spalati sub chiuveta. Dispun de asemenea de sistem de blocare pentru a usura transportul si pentru evitarea accidentelor ce pot aparea in timpul manevrarii lor.

Din pricina functiei de oprire automata poate fi folosita in siguranta chiar si de catre copii; dupa cateva minute (de obicei in jur de 5 minute) in care nu este utilizata, se opreste automat. Functia Eco este de asemenea importanta, pentru ca ajuta la diminuarea nivelului de consum de energie, chiar si cu 20%.

 

Am studiat in special brandurile Tefal, Bosch si Philips, fiind cele mai apreciate de catre cumparatori.

Tefal Pro Express Control GV8962

Sa incepem cu Tefal Pro Express Control GV8962, o statie de calcat ultra-moderna de culoarea alb- albastru.

Functia Pro Express Control ajusteaza jetul de abur de 230 g/minut si temperatura in functie de tipul de tesatura, datorita celor 3 combinatii: delicat, normal,blugi. Baza triunghiulara asigura stabilitatea fierului.

statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8962 review

Statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8962 review

Rezervorul de apa de 1.6 litri asigura 1.5 – 2 ore neintrerupte de calcat. Greutatea de 6.6 kg, lungimea cablului de alimentatie de 1.8 m si lungimea furtunului de aburi de 1.8 m o fac un aparat modern, ergonomic si eficace.

 

Philips PerfectCare Viva GC7035-20

Philips PerfectCare Viva GC7035-20 aduce un plus calitatilor obisnuite ale statiilor de calcat. Functia Optimal Temp este incredibila; nu mai este necesara absolut deloc sortarea hainelor dupa tipul de tesatura, nici reglarea temperaturii.

Puteti trece de la stofa la matase direct, fara nicio problema. Se creeaza echilibrul perfect intre aburul puternic si constant si temperatura, astfel incat arderea tesaturii este 100% eliminata, datorita talpii dotate cu functia steam glide plus.

statie de calcat Philips PerfectCare Viva GC7035-20

Statie de calcat Philips PerfectCare Viva GC7035-20

Capacitatea rezervorului de apa este de 1.7 litri, jetul de abur 210 g/minut o face usor de utilizat in conditii absolut sigure, se opreste dupa 5 minute de neutilizare. Intretinerea este de asemenea foarte simpla, datorita sistemului de detartrare cu led si avertizarea sonora.

 

Bosch Sensixx B10L TDS1624000

Ultimul model este Bosch Sensixx B10L TDS1624000, un model mai micut decat primele doua, insa la fel de eficienta.

Realizeaza sesiuni de calcat deosebit de rapide si eficiente printr-o simpla atingere de buton. Sistemul avansat de distributie optimizata a aburului realizat cu ajutorul talpii ceranium-grisee ii asigura alunecarea perfecta in orice directie dorita.

statie de calcat Bosch Sensixx B10L TDS1624000

Statie de calcat Bosch Sensixx B10L TDS1624000

Are in dotare si un suport pentru fierul de calcat cu amplasare pe statia de calcat sau pe masa de lucru. Rezervorul de apa are capacitatea de 1 litru, este perfecta pentru incepatori in domeniu.

Toate modelele prezentate asigura si aburi verticali pentru eliminarea cutelor de pe perdele sau haine asezate pe umeras. Un avantaj de retinut: calcati hainele doar pe o parte, nu trebuie sa le mai calcati si pe cealalta parte, deoarece aburul patrunde prin mai multe straturi de tesatura.

Statiile de calcat sunt alegerea perfecta atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional. Cu ajutorul lor calcatul devine o experienta placuta, interesanta, ba chiar relaxanta si nu uitati: hainele bine calcate ne ajuta sa avem o imagine impecabila.