Odata cu instalarea perioadei caniculare e foarte greu daca nu aproape imposibil sa rezistati fara un aparat de aer conditionat. Achizitionarea unui astfel de produs presupune o buna informare, o documentare minutioasa, nu puteti arunca banii doar asa, pe geam..

Cele  mai importante criterii dupa care trebuie sa va ghidati cand va alegeti aparatul de aer conditionat cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra sunt: capacitatea de racire (BTU), numarul de splitere (asa cum aveti calorifere separate pentru fiecare camera din casa), filtrele care imbunatatesc calitatea aerului inspirat, si garantia cat mai mare cu care vine insotit (producatorii de obicei ofera 2 ani, insa exista si garantia extinsa, eventual contracost).

In acest articol ne focusam asupra subcategoriei dotate cu tehnologia inverter, care asigura o eficienta mult mai mare si duce la un consum de energie electrica mai mic cu pana la 30%, dupa promisiunile producatorilor.

Ca sa intelegeti cat mai bine cum functioneaza, imaginati-va ca din punct de vedere functional un aparat de aer conditionat se compara cu un calorifer si nu cu intreaga instalatia termica. Cei trei factori esentiali care le asigura functionarea optima sunt: in primul rand modul in care este facut montajul, pe urma alegerea locului de amplasare a unitatii interne si externe si nu in ultima instanta calitatea materialelor folosite la instalare.

Cea mai noua tehnologie folosita in procesul de fabricatie este inverterul, pentru a controla viteza motorului compresorului, ceea ce contribuie la o eficienta sporita in generarea temperaturii reci, totodata ii permite aparatului sa se autoregleze si sa functioneze numai atunci cand este nevoie.

Cele mai bune aparate de aer conditionat tip inverter
Cele mai bune aparate de aer conditionat tip inverter

Singurul dezavantaj il constituie faptul ca nu se repara usor, datorita placilor electronice foarte complexe ( una la unitatea externa si alta la unitatea interna), fiind recomandabil inlocuirea acestora cu piese de schimb originale, pentru a evita deteriorarea altor componente.

Defectiunea acestor placi consta de obicei in arderea lor, datorita fluctuatiilor de tensiune din retea, asadar daca aveti cunostinta de probleme de acest gen este indicat sa va montati un stabilizator de tensiune. Inca o solutie in plus sa alegeti un model dotat cu functia de autodiagnoza atat pentru depistarea rapida a eventualelor probleme, cat si pentru rapiditatea cu care producatorul va putea furniza piesa de schimb solicitata.

 

Printre brandurile cele mai de incredere in acest sens se numara Samsung, Carrier si Whirlpool, fapt pentru care va prezentam detaliat trei dintre cele mai dorite aparate de aer conditionat.

Samsung AR09JSPFAWKNEV Inverter

Despre Samsung putem afirma ca este poate cel mai de incredere brand de pe piata echipamentelor electronice. Acest model face parte din cele mai superioare clase energetice existente pe piata in acest moment, adica A++ pentru incalzire si A+++ pentru racire.Aceasta eficienta energetica deosebita se datoreaza inverterului digital.

Este echipat cu un design triunghiular unic, cu ajutorul caruia aerul rece circula mai repede si mai departe prn incapere. Aerul ajunge foarte rapid la temperatura dorita datorita functiei Fast Cool, dupa care trece automat la modul Comfort Cool ca sa-l mentina astfel, asadar ofera o temperatura constanta fara fluctuatii.

Samsung AR09JSPFAWKNEV Inverter aparat de aer conditionat
Samsung AR09JSPFAWKNEV Inverter aparat de aer conditionat

Are in dotare Smart Wi-Fi, functia speciala de autocuratare, Smart Saver, Turbo si Single User Mode. E bine de stiut ca toate echipamentele sunt folositoare pentru evitarea problemelor de sanatate prin evitarea alergiilor, de care din pacate sunt afectati foarte multe persoane.

Carrier XPOWER Gold 42EQV035M 13000 BTU

Acest aparat de aer conditionat de asemenea de calitate exceptionala vine cu inverter rotativ cu tehnologie de ultima ora. Denota o maxima siguranta si faptul ca are asigurata o garantie de 36 luni.

Pentru functionarea perfect silentioasa activati modul Eco, care mai si reduce consumul de energie electrica cu pana la 20%. Cu ajutorul temporatorului zilnic puteti seta orele la care doriti sa porneasca si sa se opreasca singur, in acest mod va intampina o temperatura perfecta atunci cand ajungeti acasa de la serviciu.

Carrier XPower Gold 42EQV035M aparat de aer conditionat
Carrier XPower Gold 42EQV035M aparat de aer conditionat

Cele 11 trepte de reglare a directiei aerului va vor ajuta sa il utilizati cu maxima placere si fara nicio incomodare. Filtrele nano silver ginseng si nano photo copper zinc asigura un aer perfect curatat si odorizat.Functioneaza la un randament maxim, isi merita investitia.

Whirlpool SPIW 418L Inverter 18000 BTU

 Am ajuns la cel de al treilea recomandare din acest articol, ce surpriza puteti avea de la acest brand uimitor? Modelul acesta are un design foarte special, functia 4D in premiera absoluta reduce vibratiile si zgomotul, asigura o racire rapida care ajuta la cresterea eficienta al aparatului.

Alte functii speciale sunt: 6th Power Saver, care detecteaza temperatura camerei si controleaza fluxul de aer; 6th Sense Sleep tine pasul cu metabolismul uman pe timp de noapte, asigurand astfel un somn de o calitate deosebita; 6th Sense Auto Restart, cu ajutorul caruia aerul conditionat reporneste la modul presetat in cazul intreruperii energiei electrice.

Whirlpool SPIW 418L Inverter aparat de aer conditionat
Whirlpool SPIW 418L Inverter aparat de aer conditionat

Noul filtru HD cu carbon activ din dotare retine particulele de praf cu pana la 90%, recomandam asadar persoanelor care sufera de diferite alergii.

Cu toate ca aparatele de aer conditionat dotate cu tehnologia inverter costa putin mai mult decat cele clasice, in timp isi merita investitia, pentru ca pe langa consumul redus de curent electric au o durata de viata mult mai mare. Va multumim pentru timpul acordat si va dorim o vara minunata!