Poate v-ati intrebat vreodata de ce nu exista in orice casa un aparat de aer conditionat pentru o temperatura si un confort maxim… Ei bine, aceste aparate modeste dar extrem de eficiente in cazul suprafetelor de pana la 25 metri patrati ar fi dotarea ideala..

Cu siguranta ati aflat deja de tehnologia inverter, care garanteaza un nivel de zgomot redus, precum si un consum de energie redus cu pana la 30%,  aspect ce nu trebuie neglijat. Brandurile de top sunt Whirlpool, Samsung, Toshiba, Daikin, dar gasiti oferte interesante si de la firme precum Beko, Star-Light sau Hitachi.

Cel mai bun aparat de aer conditionat 9000 BTU
Cel mai bun aparat de aer conditionat 9000 BTU

Pe langa design, pret si functii speciale, dintre care dorim sa amintim cea de incalzire pentru zilele reci, sleep, timer, autocuratare, dezumidificare, mod silentios, wi-fi, nu uitati de importanta filtrelor, pentru sanatatea dumneavoastra acestea trebuie schimbate sau curatate odata la 6 luni.

V-am pregatit cele mai populare modele din aceasta categorie, dar bineinteles va invitam sa cunoasteti si celelalte branduri.

Star-Light ACM-09 BIN Inverter

Star-Light ACM-09 BIN Inverter aparat de aer conditionat
Star-Light ACM-09 BIN Inverter aparat de aer conditionat

Face parte din clasa energetica A++ racire si clasa A+ incalzire. Asigura temperatura ideala unei incaperi cu suprafata intre 12 si 18 metri patrati; daca va doriti un aparat puternic, silentios si eficient, poate ar trebui sa va indreptati atentia catre acest aparat.

Vine cu functii speciale ca auto restart, turbo, sleep, timer, autodiagnosticare, detectare perdere agent frigorific. Un detaliu foarte dragut si util pe timp de noapte: butoanele telecomenzii sunt fosforescente. Puteti alege varianta cu kit de instalare si montaj inclus.

Whirlpool SPIW 409 L Inverter

Despre brandul Whirlpool nu avem cum sa vorbim altfel decat cu maxima apreciere. Modelul acesta este un aparat excelent, cu un design special. Suprafata acoperita se situeaza intre 20 si 25 metri patrati.

Whirlpool SPIW 409L Inverter aparat de aer conditionat
Whirlpool SPIW 409L Inverter aparat de aer conditionat

Al saselea simt isi face si aici aparitia; de exemplu 6th Sense Power Save detecteaza temperatura camerei, fluxul de aer va fi unul imbunatatit, iar temperatura va fi uniforma in intreaga incapere. 6th sense Sleep permite ca aparatul sa tina pasul cu metabolismul uman, ceea ce inseamna ca temperatura setata creste cu 1 grad Celsius la fiecare ora, asigurand astfel confort maxim pe timp de noapte.

Demn de mentionat este si filtrul HD, care retine pana la 90% din particulele de praf asigurand astfel un aer pur. Filtrul aditional contribuie si el prin stratul de carbon activ, cu ajutorul caruia se retin mirosurile neplacute.

Daikin FTXB25-RXB25 Inverter

Daikin FTXB25-RXB25 Inverter aparat de aer conditionat
Daikin FTXB25-RXB25 Inverter aparat de aer conditionat

Simplu de utilizat, cu panoul frontal plat se potriveste oricarui tip de interior, ideal pentru o camera de marime mica sau medie, cum ar fi de exemplu un dormitor.

Din cauza functiei sale speciale de dezumidificare se recomanda chiar si persoanelor cu sinuzita, dupa cum puteti citi despre acest lucru si in reviewurile pozitive ale cumparatorilor.

Pentru sanatatea dumneavoastra este extrem de important sa inspirati un aer purificat. Din acest motiv cei de la Daikin folosesc filtru fotocatalitic impregnat cu un strat de hidroxiapatit de calciu, care absoarbe substantele periculoase ca virusi, bacterii, amoniac sau oxid de azot.

Intr-un cuvant Daikin inseamna calitate.

Este mai recomandat sa va dotati casa cu cate un aparat de aer conditionat de 9000 de BTU pentru fiecare camera decat sa instalati unul singur cu o capacitate mai mare. Consumul de energie ar fi cu siguranta mai mare, iar temperatura nu ar fi echilibrata.