In situatiile in care nu locuiti mult timp in acelasi loc, de exemplu daca stati cu chiria, si totusi va doriti sa obtineti o temperatura decenta in incapere atunci cand termometrul arata peste 35 grade celsius, solutia ideala este achizitionarea unui aparat de aer conditionat de tip portabil.

Este o alternativa interesanta la aparatele clasice, fiind alcatuit dintr-o singura carcasa care include compresorul, care in cazul aparatelor traditionale se monteaza pe peretele exterior si unitatea centrala, prin care aerul racit intra in incapere.

Are in avantaj pretul de achizitionare mult mai mic si montarea usoara, adica nu trebuie spart niciun perete pentru a-l instala. Pot fi utilizate in maxima siguranta cel putin 4-5 ani.

Ca si dezavantaj, trebuie mentionate cateva aspecte importante. Ocupa spatiu destul de mare in camera, dar greutatea obisnuita este de 30-35 kg, astfel se transporta destul de usor dintr-o incapere in alta.

Are o eficienta energetica mai scazuta datorita faptului ca tubul de evacuare a caldurii trebuie scos pe geam. Geamul fiind intredeschis mai lasa aerul cald sa intre, solutia consta in acoperirea crapaturii cu o folie de exemplu. Rezervorul de apa unde se aduna condensul trebuie golit periodic, deci necesita o atentie putin marita…

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil
Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil

In cazul in care v-ati decis sa va cumparati unul, va recomandam modele ale brandurilor Vortex, DeLonghi, Argo, Trotec si Vivax, toate fiind disponibile pe siteul magazinului emag.

Cele mai importante lucruri asupra carora va trebui sa reflectati, sunt: capacitatea, functiile speciale, dimensiunea si greutatea.

Dimensiunea si greutatea sunt alegeri personale, dar sa tineti cont ca aveti nevoie de un aparat care sa fie usor de mutat dintr-o camera in alta, e bine daca este dotat si cu roti. Zgomotul este un factor important, ideal este sa nu depaseasza 65 dB atunci cand este folosit la viteza maxima.

Functiile speciale cele mai importante sunt: incalzirea, dezumidificarea, timerul si modul sleep. Capacitatea de racire poate fi intre 7000 si 24000 BTU, acesta se alege intotdeauna in functie de marimea camerei.

Va prezentam trei modele de la trei branduri diferite, care ne-au convins prin reviuwurile pozitive ale clientilor multumiti, cu siguranta veti gasi unul pe placul dumneavoastra.

Vortex VAP-A12

Acest aparat cu design elegant este o oaza salvatoare pe timpul caniculei. Culoarea placuta de alb-negru, greutatea obisnuita de 33 kg, inaltimea de 795 mm si faptul ca are roti, deci nu trebuie ridicat, il plaseaza pe locul 1 in categoria sa. Exista sistem de montare la ferestre de evacuare fara a gauri peretele.

Are o capacitate de 12000 BTU , face fata cu usurinta unei incaperi de 25 mp. Este dotat cu tehnologia inverter, iar dintre functiile speciale mentionam dezumidificarea, timerul, telecomanda si afisajul LCD.

Vortex VAP - A12 - aparat de aer conditionat portabil
Vortex VAP – A12 – aparat de aer conditionat portabil

Star-Light ACMP-12A

Face parte din clasa energetica A, este un aparat silentios, dragut, usor de montat si de transportat prin casa. Furtunul pentru evacuarea aerului cald si toate accesoriile necesare sunt incluse.

Capacitatea de racire este de 12000 BTU, dispune de filtru lavabil, este dotat cu telecomanda si display atractiv. Functiile speciale sunt cele de sleep mode si cea de detectare pierdere agent frigorific.

Star - Light ACMP-12A aparat de aer conditionat portabil
Star – Light ACMP-12A aparat de aer conditionat portabil

DeLonghi PAC AN 97 REAL FEEL

Este putin mai scump fata de celelalte modele, insa este o investitie inteligenta, fiind dedicat spatiilor de 95 metrii patrati. Are o capacitate de 10700 BTU, face parte din clasa energetica A.

Tehnologia Real Feel permite aparatului sa seteze automat in acelasi timp si temperatura si umiditatea pentru a atinge gradul optim de confort.

DeLonghi PAC AN 97 Real Feel aparat de aer conditionat portabil
DeLonghi PAC AN 97 Real Feel aparat de aer conditionat portabil

Va multumim ca ati avut rabdare sa cititi si acest articol, promitem sa revenim in curand cu informatii si despre alte tipuri de aparate de aer conditionat.

Pana atunci va dorim o vara minunata si distractiva!