Pana nu demult aragazurile pe gaz au fost cele mai cautate pe piata din Romania, insa tot mai multe persoane doresc sa cumpere un aragaz electric. Principalul motiv este ca aceste electrocasnice ofera un control mult mai ridicat asupra gatitului decat un model conventional.

In urmatorul articol incercam sa va ajutam cu abordarea celor mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand va alegeti un astfel de aragaz.

In primul rand suntem limitati in ceea ce priveste spatiul alocat aragazului, asadar dimensiunile sale sunt foarte importante. Urmeaza numarul arzatoarelor, designul si desigur brandul care va atrage cel mai mult.

cel mai bun aragaz electric
cel mai bun aragaz electric

Mai sunt o serie de functii speciale, cea de grill, rezultatul fiin similar celui obtinut pe gratarul cu carbuni. In cazul functiei de rotisor, aceasta invarte carnea fixata intr-o frigaruie speciala. Convectia aerului distribuie uniform aerul cald in interiorul cuptorului prin intermediul unui ventilator, puteti uita odata pentru totdeauna de grija arderii mancarurilor fie din cauza neglijentei, fie din cauza variatiilor presiunii gazului.

Curatarea automata o sa va placa poate cel mai mult, care se realizeaza de obicei in doua moduri. Prima este curatarea catalitica, cu ajutorul unor pereti demontabili aplicati peste peretii ficsi al cuptorului, care necesita inlocuire periodica. A doua modalitate este piroliza, care inseamna arderea completa a grasimilor prin incalzirea cuptorului la 500 grade. Trebuie sa stiti ca aragazurile electrice ofera o siguranta mai mare, curentul electric fiind mult mai stabil decat gazul.

Va invitam sa studiati urmatoarele trei modele facand parte din diferite categorii de pret.

HANSA FCEW 53001

HANSA FCEW 53001 este un aragaz electric ieftin si bun, cu dimensiuni de 85x50x60 cm, latime de 50 cm.

Consumul energetic este unul avantajos, nivelul de zgomot este de 27 db. Plita dispune de 4 arzatoare (2 mici si 2 mari), si de alimentare electrica. Cuptorul este iluminat in interior, de asemenea incorporeaza un sistem de aprindere electric, are capacitatea de 69 litri.

HANSA FCEW 53001
HANSA FCEW 53001

Printre accesorii se numara un capac metalic alb, o tava adanca si un gratar.

ELECTROLUX EKC 54550 OW

ELECTROLUX EKC 54550 OW este un aragaz electric cu design placut, alb, cu dimensiuni de 85.8x50x60 cm si o latime de 50 cm. Plita incorporeaza 4 arzatoare vitroceramice (1 mare, 1 normal si 2 mici).

Cuptorul are o capacitate de 60 litri, incalzire superioara si inferioara. Atat plita cat si cuptorul sunt dotate cu sistem de aprindere electrica. Ca si consum energetic face parte din clasa A-10%.

ELECTROLUX EKC 54550 OW
ELECTROLUX EKC 54550 OW

WHIRLPOOL ACMT 5533/WH

WHIRLPOOL ACMT 5533/WH se prezinta cu 11 functii, dintre ele una mai aparte este cea de protectie pentru copii.

Dimensiunile sale sunt 85x50x60 cm, are 44 kg si o latime de 50 cm. Plita are 4 arzatoare vitroceramice (1 mare, 1 mic si 2 normale).

WHIRLPOOL ACMT 5533-WH
WHIRLPOOL ACMT 5533-WH

Cuptorul are o capacitate de 60 litri, timer incorporat, iluminare interioara, convectie de aer fierbinte, curatare catalitica, Aragazul face parte din clasa energetica A.

In speranta ca v-am putut fi de ajutor cu acest mic ghid al cumparatorului, va dorim spor la shopping.

Suntem convinsi ca veti fi foarte multumiti de noua achizitie, veti fi atrasi in bucatarie ca sa incercati cat mai multe retete noi, veti gati cu multa placere si cu usurinta, spre uimirea familiei si al musafirilor dumneavoastra.