Foarte multa lume nu stie la ce este folositor un compresor de aer. Vi le puteti umfla cu ajutorul lui cu usurinta anvelopele masinii, rotile de bicicleta, saltele cu aer, barcile pneumatice sau  sa vopsiti unele elemente care necesita o mare precizie. In acest caz veti avea nevoie de un compresor de aer performant.

Aceste compresoare pot avea diferite marimi si dimensiuni, in afara de acest lucru putem deosebi trei tipuri: compresoare casnice, profesionale si cele industriale. Dupa tipologia dispozitivului, pot fi cu piston, cu diafragma sau rotative.

Pentru utilizatorii casnici se recomanda folosirea modelelor portabile, fara rezervor, iar pentru aplicatii industriale care necesita aparate profesionale se utilizeaza cele cu piston. Acestea din urma includ rezervor si un motor mai puternic.

Compresoare de aer ieftine
Compresoare de aer ieftine

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand va alegeti un compresor de aer pentru gospodaria dumneavoastra este fara doar si poate portabilitatea.

Majoritatea modelelor sunt dotate cu maner si roti ajutatoare pentru a fi mai usor de transportat.

In functie de bugetul alocat acestui aparat trebuie sa stiti ca motoarele electrice sunt mult mai ieftine si necesita un minim de intretinere.

In schimb motoarele pe benzina sunt mult mai usoare insa in mod evident sunt mult mai costisitoare.

In cele ce urmeaza dorim sa va prezentam cele mai cautate si rentabile modele de compresor de aer in momentul actual, dupa opinia noastra.

EINHALL TE-AC 270/50/10

Acest compresor de aer este pe lubrifiere tip ulei avand capacitatea rezervorului de 50 litri, viteza maxima de 2850 rpm cu o greutate de 36 kg.

Are un surub dedicat scurgerii condensului care este amplasat cu grija intr-un loc usor accesibil oricui.

Este prevazut cu maner pentru transport, este de tip portabil, aveti posibilitatea de a verifica nivelul uleiului.

EINHALL TE - AC 270 -50 -10 compresor de aer
EINHALL TE – AC 270 -50 -10 compresor de aer

Sistemul de reducere a vibratiilor, regulatorul de presiune (pana la 10 Bar) si functia Softgrip il fac foarte usor de utilizat.

HEINNER VCMP002

Heinner reprezinta combinatia ideala dintre confort, utilitate, ergonomie si functionalitate.

HEINNER VCMP compresor de aer
HEINNER VCMP compresor de aer

Acest model de compresor este excelent pentru lucrarile mici aparute intr-o gospodarie. Este portabil, are motor electric si functioneaza la o presiune de 8 Bar si un rezervor de 50 litri.

BLACK & DECKER BD 205/24

Setul de livrare cintine presostat, regulator de presiune, nanometru si robinet de purjare a condensului.

Este un compresor extrem de fiabil, coaxial, cu un piston, actionat de un motor electric monofazat.

BLACK & DECKER BD 205 - 24 compresor de aer
BLACK & DECKER BD 205 – 24 compresor de aer

Trebuie sa mai mentionam faptul ca este echipat cu protectie termica cu resetare automata si supapa de siguranta.

Ca o ultima recomandare, sa nu uitam sa va atragem atentia asupra pompei, care poate fi cu ulei sau fara. Pompa cu ulei functioneaza mai silentios si are o mai mare fiabilitate.

In acelasi timp are un pret mai mare si este necesara o intretinere mai meticuloasa. Insa acest lucru nu este un motiv de suparare fiindca majoritatea expertilor considera ca pentru nevoile casnice obisnuite este suficienta si mai potrivita o pompa fara ulei.