La inceputul instalarii frigului, atunci cand nu se doreste inca pornirea centralei termice in intreaga locuinta, dar v-ati simti mai comfortabil intr-o camera incalzita, alegerea ideala este folosirea unui convector electric.

Sunt din ce in ce mai raspandite si la noi, cu toate ca este o metoda putin mai scumpa decat gazul sau lemnele.

E important de stiut la aceste aparate ca datorita convectiei naturale, aerul circuland liber nu antreneaza praful din casa; aerul intra prin partea de jos, se incalzeste si iese prin grila superioara.

Exista posibilitatea de a se monta pe perete asemanator cu caloriferele obisnuite, doar ca au nevoie de alimentatie electrica de 220V.

Puterea rezistentei electrice poate fi intre 500 si 3000 W. Ca sa aflati ce putere de incalzire este ideala pentru nevoile dumneavoastra, tot ce trebuie sa faceti este sa masurati lungimea si latimea camerei si sa inmultiti rezultatul cu 10.

Acesta este un punct de sprijin in momentul achizitionarii convectorului, sau si mai simplu, ca regula generala se aplica 100 W pentru 1 metru patrat de camera.

 

Convector de perete pret
Convector de perete pret

Oferta de pe piata online este destul de variata, noi  ne-am concentrat pe modelele Tesy si Atlantic si am ales sa va prezentam cele mai apreciate modele de catre clientii emag, dupa cum puteti observa si din reviewurile pozitive ale acestora.

Tesy CN 03 200 MIS

Acest convector cu design modern si finisaje frumoase este recomandat pentru incaperi intre 40-60 metri patrati, avand o putere maxima de 2000 W. Are culoarea alba, o greutate de 5.62 kg si dimensiuni de 83*45*9 cm.

Din  caracteristicile si dotarile sale fac parte urmatoarele: termostat reglabil, sistem anti inghet, termostat de siguranta, protectie de umiditate cu grad de protectie IP24.

Modul de operare este unul foarte silentios si este de mentionat faptul ca vine cu 5 ani garantie.

Tesy CN 03 200 MIS convector electric de perete
Tesy CN 03 200 MIS convector electric de perete

In afara de incalzirea camerelor de mici dimensiuni, se mai foloseste cu succes pentru bai si balcoane, fiind extrem de eficient in mentinerea temperaturii constante.

Tesy CN03250 EIS

Un alt convector de perete tot de la brandul Tesy, care se deosebeste si prin modul de functionare fara fir pentru control si monitorizare.

Asigura o incalzire mai rapida a camerei cu pana la 25%, insotit de un cost mai scazut cu pana la 21% la electricitate, in comparatie cu un convector cu termostat mecanic, datorita  designului special care ajuta la cresterea convectiei optime al aerului.

Tesy CN03250 EIS convector electric de perete
Tesy CN03250 EIS convector electric de perete

Este prevazut  cu diferite functii speciale, cum ar fi: functia de economisire a energiei, controlul precis al temperaturii, programatorul saptamanal sau modul de noapte.

Atlantic F118

Acopera o suprafata intre 16-22 metri patrati, avand o putere maxima de 2000W. Este echipat cu un termostat electronic performant si se fixeaza pe perete cu ajutorul suportului din dotare.

Atlantic F118 convector electric de perete
Atlantic F118 convector electric de perete

Caracteristicile si functiile sale mai importante sunt: termostat electronic cu afisaj, reglajul temperaturii intre 12-30 grade Celsius, 5 moduri de operare, on/off, anti inghet, programare economic/comfort.

Pentru o durata de viata mai mare al aparatului dar si pentru mentinerea unui consum scazut, iata cateva recomandari din partea specialistilor: atunci cand nu il folositi, este bine sa il scoateti din priza; curatati-l periodic de praf si mizerie si tineti-l departe de lichide, in acest mod va veti bucura mult timp de convectorul dumneavoastra.