Incalzirea este o povara pentru cei mai multi dintre noi din punctul de vedere al costurilor in zilele friguroase de iarna.

In cazul in care doriti sa optati pentru un sistem de incalzire pe gaz si aveti de asigurat confortul termic pentru o incapere cu dimensiuni reduse, va recomandam convectorul de gaz.

Este o alternativa mai putin costisitoare la centrala termica, pretul porneste undeva de la 800 lei si depaseste usor 2000 lei, totodata si montajul lui fiind mult mai usor si realizeaza intr-un timp mai scurt.

Functionarea lui este cat se poate de simpla: prin arderea gazului amestecat cu aer se incalzeste schimbatorul de caldura, iar caldura este cedata prin convectie aerului din incaperea unde este montat.

Componentele sale sunt: schimbatorul de caldura din fonta sau otel, blocul de comanda automat, arzatorul propriu zis, carcasa si kitul de evacuare pentru gazele arse.

Optional se poate monta si un detector de gaz si monoxid de carbon, pentru ca stim cu totii, poate salva vieti in cazul oricaror defectiuni.

La achizitionarea unui astfel de aparat trebuie sa fiti atenti la urmatoarele caracteristici: ce putere are, ce combustibil foloseste ( gaz metan sau gpl), daca are tiraj fortat sau natural ( noi va recomandam sa aiba tiraj fortat), sa aiba un design placut si desigur garantia cu care este insotit.

Iata recomandarile noastre:

Hosseven HDV-5

Cu o putere de 5 kW/h este util pentru 1 camera de 4 /4, incalzeste lejer un volum de 25-100 metri cubi de aer. Poate functiona cu gaz natural sau gaz petrolier lichefiat, cu tiraj fortat.

Materialul folosit este fonta, prin culoarea sa simpla, alba, se potriveste oricarei camere, are o garantie de 24 luni.

Lampart LB 30 PP

Prin consumul redus de gaz de doar 0.44 mc/h, asigura un randament termic ridicat, face fata cu usurinta incaperilor medii intre 45-80 metri patrati.

Ofera protectie impotriva dispersarii gazelor de ardere in incapere, are tiraj fortat, un design dragut de culoare galben pastel si o garantie de 24 luni.

Lampart LB 20 K

Ultima noastra recomandare este un aparat destinat pentru un volum intre 25-60 metri cubi, are tiraj normal, elimina necesitatea supravegherii aparatului in timpul functiunii.

Asigura confort termic al incaperii indiferent de temperatura mediului exterior.

Este interesant consumul redus de gaz fata de centralele termice sau alte aparate pe baza de energie electrica, poate si acesta fiind un motiv important pentru care tot mai multe persoane opteaza pentru aceasta posibilitate.