Dezumidificatoarele au ca scop principal eliminarea umezelii in exces din aer pentru a va proteja peretii locuintei, mobila, hainele, cartile etc. Expertii considera ca nivelul optim al umiditatii dintr-o incapere inchisa trebuie sa se situeze undeva sub 50 %.

Doar in acest fel puteti elimina bacteriile, mirosurile, acarienii, formarea si dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor care genereaza alergii sau afectiuni ale cailor respiratorii.

Simptomele umezelii din locuinta pot fi usor depistate. Daca observati urmatoarele probleme, in mod clar aveti nivelul de umezeala prea ridicat: stranutati des, aveti ameteli, dureri de cap, ochi umeziti, condens sau chiar picaturi de apa pe geamuri sau mucegai pe pereti.

Cel mai bun dezumidificator
Cel mai bun dezumidificator

Toate aceste neplaceri pot fi indepartate cu ajutorul unui dezumidificator, care va elimina umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece.

Atunci cand va aflati in pragul achizitionarii unui astfel de aparat, cel mai important caracteristic la care trebuie sa fiti atenti este prezenta higrostatului.

El este cel care permite monitorizarea umiditatoo aerului in functie de nivelul ales. Practic este sufletul dezumidificatorului.

TROTEC TTK 40 E

Acest aparat a fost verificat de TUV Germania si poarta sigla GS pentru un nivel de siguranta ridicat.

Nu necesita pastile, filtrul lavabil din dotare poate fi utilizat pentru perioade indelungate de timp, astfel incat costurile cu intretinerea sunt nule.

Depasirea valorii de umiditate setate duce la pornirea automata a aparatului iar dupa ce nivelul setat este atins, acesta se deconecteaza automat.

Domeniul de functionare de temperatura il are intre 5 si 32 grade Celsius iar de  umiditatea de la 30 si pana la 50 % u.r.

Trotec TTK 40 E dezumidificator
Trotec TTK 40 E dezumidificator

Este prevazut cu functia de oprire automata cu avertizare sonora la umplerea rezervorului de apa. Capacitatea maxima de dezumidificare este de 14 litri de apa / pe zi avand un debit de aer de 100 mc / ora.

ARGO DRY 11

Dintre caracteristicile cele mai importante amintim urmatoarele: functia de dezghetare, auto restart, posibilitatea de drenaj continuu, higrostat incorporat, amortizarea cu alarma la umplerea rezervorului, filtrul lavabil de purificarea aerului, manere integrate pentru un transport usor si roti multidirectionale.

Capacitatea maxima de dezumidificare este de 11 litri de apa / pe zi, capacitatea rezervorului de apa este de 3 litri.

Nivelul de zgomot este de doar 43 dB. Foarte eficient pentru o camera obisnuita, cu un raport excelent de calitate / pret / garantie (3 ani).

Argo Dry 11 dezumidificator
Argo Dry 11 dezumidificator

Este un dezumidificator compact cu un design atractiv. Nu putem trece indiferenti nici peste faptul ca are un consum redus de energie electrica si 10 trepte de setare a nivelului de umiditate intre 80 % si 35 %.

TESY DHF 10 CEL

Recomandabil pentru incaperi intre 15-22 mp, mai ales pentru bai si alte camere cu umezeala accentuata. Absoarbe aproximativ 2 litri de apa in 16 ore.

Este prevazut cu timer 24 ore, indicator luminos, functie auto – dezghet, posibilitate functionare continua si de protectie automata cand tancul se umple cu apa.

Tesy DHF 10 CEL dezumidificator
Tesy DHF 10 CEL dezumidificator

Capacitatea rezervorului de apa este de 2 litri, fiind capabil sa extraga in total chiar si 10 litri de apa in 24 de ore.

Intervalul de funtionare il are intre 5 si 35 grade Celsius. Functioneaza in mod silentios, nivelul de zgomot produs este  in jurul valorii de 46 dB.

Dezumidificatorul de aer este un aparat care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, cu ajutorul lui veti scapa de geamurile aburite, iar mucegaiul devine doar o amintire neplacuta.

Rufele din sifonier nu mai prind acel miros neplacut. Apa recoltata poate fi folosita ca apa distilata, de exemplu pentru fierul de calcat.

Nu trebuie sa va faceti griji nici din cauza zgomotului, de obicei aceste aparate functioneaza intr-un mod foarte silentios, se poate compara cu zgomotul produs de un PC.

Este foarte indicat si pentru sanatate, persoanele care sufera de diferite alergii sau diferite boli ale cailor respiratorii vor intelege cel mai bine acest lucru.