Ce este oare mai placut decat sa va treziti dimineata si sa va incepeti ziua cu un espresso delicios ? Poate sa va invitati prietenii la un cappuccino cu spuma densa sau sa savurati un latte machiatto fabulos… Iubitorii de cafea stiu cat de important este un espressor de cafea care sa va satisfaca pe deplin poftele!

De aceea am cautat pentru dumneavoastra cel mai bun espressor cu putinta. Ne-am concentrat asupra unor branduri renumite cum sunt DeLonghi, Heinner, Saeco, Krups, Zelmer, Kenwood, Breville sau Samus.

Am tinut cont de urmatoarele aspecte: calitatea deosebita, pretul potrivit, diversitatea preparatelor ( espresso, cappuccino, latte machiatto). Alimentarea aparatelor se poate efectua atat cu cafea macinata cat si cu paduri de cafea. Dispozitivul de spumare este de asemenea extrem de util.

cel mai bun espressor manual
Cel mai bun espressor manual

Din categoria espressoarelor manuale ne-au placut cel mai mult trei modele pe care vi le prezentam cu cea mai mare placere.

DeLonghi EC221.B

Primul este espressorul DeLonghi EC221.B, un aparat dragut si foarte estetic,de culoarea negru cu gri. Functioneaza sub presiunea de 15 bari, are piciorusele dotate cu ventuza ce-l face silentios in timpul functionarii. Este dotat de asemenea cu dispozitiv de spumare, se alimenteaza cu cafea macinata si paduri de cafea. Are capacitatea de doua cesti, rezervorul de apa este de 1 litru.

Ne-a atras atentia functia de oprire automata,ceea ce ne face sa-l putem folosi in maxima siguranta. Sutele de reviewuri pozitive ne-au convins ca este alegerea perfecta pentru a savura o cafea cu spuma foarte cremoasa sau un cappucino delicios.

DeLonghi EC221-B espressor manual
DeLonghi EC221-B espressor manual

 

Saeco Poemia HD8423/19

Al doilea aparat la fel de promitator este espressorul Saeco Poemia HD8423/19, un aparat practic si simplist de culoarea neagra. Este usor de folosit, un atuu deosebit al sau e rezervorul de apa cu o capacitate de 1,25 litri. Este prevazut cu un spatiu special pentru depozitarea accesoriilor. Toate elementele sunt de o calitate exceptionala.

Acest aparat functioneaza de asemenea sub presiunea de 15 bari, are dispozitiv de spumare, doua moduri de alimentare: cafea macinata si paduri de cafea. Cu ajiutorul capacitatii sale de doua cesti savuram rapid o cafea cremoasa si aromata.

Saeco Poemia HD8423-19 espressor manual
Saeco Poemia HD8423-19 espressor manual

 

Breville Prima Latte VCF046X-01

Al treilea aparat ales de noi este unul putin mai extravagant la prima vedere, de o culoare provocatoare de rosu inchis. Este vorba de espressorul Breville Prima Latte VCF046X-01, poate cel mai elegant model din categoria sa. Prepara pe langa un espresso aromat si un cappuccino sau latte machiatto excelent.

Ce putem scoate in evidenta in plus fata de primele doua aparate prezentate este rezervorul de apa mai mare de 1,5 litri si recipientul detasasbil pentru lapte de 0,3 litri. Mai ramane de amintit posibilitatea de reglare a cantitatii de apa in functie de preferintele pentru o cafea patrunzatoare sau una lunga, mai lejera.

Breville Prima Latte VCF046X-01 espressor manual
Breville Prima Latte VCF046X-01 espressor manual

Cu speranta ca v-am putut fi de folos, dorim sa incheiem cu cateva ponturi privind prepararea unei cafele cat mai reusite. In primul rand va recomandam sa folositi intotdeauna cafea speciala pentru espressor ( nu cafea macinata obisnuita) sau paduri de cafea.

Este de evitat folosirea apei de la robinet, mai indicata ar fi apa plata imbuteliata, cafeaua astfel obtinuta avand gustul mult mai fin.

Alt aspect interesant, extrem de important ar fi incalzirea espressorului inainte prepararii cafelei; eventual  puteti da drumul la espressor o data sau de doua ori fara cafea ca sa se incinga si manerul in care puneti cafeaua. Sa nu uitati sa presati cafeaua macinata in mod uniform cu ajutorul tamperului.

Cu respectarea acestor mici detalii garantat obtineti un espresso, un cappuccino sau un latte machiatto de zile mari!