Cele mai bune aparate de aer conditionat 2018 cu tehnologii si functii avansate

Alegerea celui mai potrivit aparat de aer conditionat pentru nevoile dumneavoastra poate fi o sarcina destul de dificila, mai ales daca va aflati pentru prima data in aceasta situatie. Temperaturile de peste 35 grade impun achizitionarea acestui produs, care poate fi folosit pentru racire, ventilare, dezumidificare sau chiar pentru incalzire in perioadele de primavara si toamna. Totusi, cel mai mult il veti folosi pentru racire in lunile iunie, iulie si august 2018.

In articolul urmator am incercat sa va sfatuim in legatura cu cateva criterii de care e bine sa tineti cont. Acestea sunt: clasa de energie si consum, zgomotul produs, capacitatea de racire (BTU), tipul, tehnologia inverter, filtrele, alte functii speciale ca programarea, telecomanda, design, control de la distanta sau montajul.

Cea mai performanta clasa de energie este A, A+ sau A++, diferenta dintre ultimele doua fiind destul de nesemnificativa. Despre zgomot e bine sa stiti ca unitatea interioara are intre 20 si 35 dB, iar cea exterioara intre 25 si 70 dB. Tehnologia inverter asigura cea mai mare eficienta si poate reduce consumul de energie cu pana la 30%.

Pentru calculul corect al capacitatatii de racire sunt importanti factorii ca volumul incaperii, marimea geamurilor, numarul persoanelor aflate de obicei in incaperea respectiva si orientarea camerei spre soare in timpul zilei. Daca alegeti un aparat nepotrivit ca si capacitate de racire, acesta nu va raci aerul corespunzator in cazul in care e prea mic, si se va opri/porni mai des in cazul in care e prea mare, si va produce un zgomot mai puternic decat cel obisnuit.

In functie de tip poate fi clasic sau split, care are doua compartimente: exterioara si interioara. Cele split sunt de doua categorii: monosplit si multisplit. Varianta monosplit este cea mai vanduta, cu cate o unitate pentru exterior si interior. Varianta multisplit are doua sau mai multe unitati de interior care pot fi montate in camere diferite si o singura unitate pentru exterior.

Cel de tip mobil sau portabil are avantajul de a fi mutat cu usurinta dintr-o incapere in alta. Cele de tip caseta  sunt potrivite mai ales pentru birouri si se monteaza in tavanul fals.

Cele mai bune aparate de aer conditionat 2017

Cele mai bune aparate de aer conditionat 2018

Un aer curat inseamna un aer perfect curatat de praf, microbi, alergeni. Acest lucru este posibil datorita filtrelor, care pot fi si ele de mai multe tipuri: din plastic, din carbon activ, cu catechin, cu ionizare si cele electrostatice.

Sa fiti atenti la kitul de instalare sa contina suportii de perete si traseul frigorific. Montajul uneori este inclus in pret, de obicei se face de catre o firma specializata, recomandata de producator.

Luand in calcul toate aceste aspecte, am cautat printre cele mai populare branduri ( Daikin, Vortex, Mitsubishi, LG, Samsung, Whirlpool, Beko ) si am ales trei modele reprezentative tinand cont bineinteles de recomandari, opinii si pareri ale cumparatorilor

Vortex VAI-A18A1D

Vortex VAI-A18A1D de 18000 BTU este potrivit pentru spatii de peste 40 mp. Unitatea exterioara cantareste 59 kg, iar cea interioara 45 kg, facand parte din gama aparatelor de aer conditionat ieftine si bune.

Nivelul de zgomot este unul redus, 54 dB pentru unitatea interioara si 65 dB pentru unitatea exterioara. Utilizarea lui este una facila datorita functiei de auto-diagnoza si al displayului electronic cu telecomanda. Tehnologia inverter ofera eficianta energetica deosebita.

Vortex VAI-A18A1D

Vortex VAI-A18A1D

Samsung AR09KSWSBWKNZE

Samsung AR09KSWSBWKNZE de 9000 BTU  este unul dintre cele mai apreciate modele ale brandului, popular pentru raportul performanta/pret. Se potriveste spatiilor de 15-20 mp. Nivelul de zgomot produs este de 58 db pentru unitatea interioara.

Viteza maxima se obtine cu ajutorul functiei Fast cool. Cu ajutorul filtrului full HD, lavabil, se obtine un aer pur, elimina si cele mai mici particule de praf. Dispune de asemenea de functii speciale ca cea de autoclean si dezumidificare.

Samsung AR 09KSWSBWKNZE

Samsung AR 09KSWSBWKNZE

Daikin Emura Silver FTX G35LS Wifi-RXG 35 L

Daikin Emura Silver FTX G35LS Wifi-RXG 35 L este poate cea mai apreciata varianta datorita controlului prin Wi-Fi cu ajutorul telefonului sau tabletei.

Este foarte cautata pentru faptul ca reuseste sa filtreze de pana la 97 % dintre alergeni. Functia care o deosebeste de celelalte aparate este cea de Intelligent eye, cu ajutorul careia detecteaza persoanele din incapere pentru a evita ca fluxul de aer sa ajunga direct la acestea.

Daikin Emura Silver FTX G35LS Wifi-RXG 35 L

Daikin Emura Silver FTX G35LS Wifi-RXG 35 L

Stim ca nu e atat de usor sa alegeti cele mai bune si eficiente aparate pentru locuinta dumneavoastra, insa speram ca prin acest mic ghid sa va faceti o idee despre cum trebuie sa fie produsul potrivit cerintelor dumneavoastra.

Anul acesta veti gasi zeci de oferte avantajoase pe care nu trebuie sa le ratati. Astfel de investitii in aparatura electrocasnica de climatizare va vor imbunatatii cu siguranta nivelul de confort din timpul zilelor extrem de calduroase de vara.