Daca va intrebati ce este mierea de manuka, este o miere monoflora, unica in lume, obtinuta din floarea arborelui de Manuka, ce creste doar in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zelande.

A fost utilizata pentru proprietatile sale vindecatoare de catre triburile Maori si primii colonisti europeni timp de secole, cu mult inainte ca sa fie descoperita si apreciata de catre medicina moderna.

Este o miere extrem de delicioasa, densa, de culoare portocaliu inchis si are un gust usor caramelizat, consumarea regulata furnizeaza forta si energie. Pretul ei este foarte accesibil.

In Noua Zeelanda, langa Australia, dupa recoltarea din stupi, este testata in laborator si este clasificata si comercializata in trei categorii:

Miere de manuka de consum, aceasta este cea mai comuna, fara activitate antibacteriana semnificativa. Se deosebeste dupa factori, cum ar fi: 25+, 22 ,20, 16, 12, 18, 15+ si dupa tipuri de 550+, 100+, 600+, 400+ sau 250+.

Miere de manuka originala activa, cu activitate antibacteriana peroxidica ( trebuie mentionat faptul ca orice tip de miere din lume are un nivel redus de activitate peroxidica, insa, in urma analizelor de laborator s-a observat ca mierea Manuka poate ajunge la un nivel de activitate foarte ridicat, de pana la 30+, nemaiintalnit la celelalte tipuri de miere).

Mierea Manuka UMF, acest tip de miere este produs de catre albine in cantitati foarte mici, si totodata este cea mai scumpa miere din lume.

Beneficiile sale cele mai importante sunt conform celor mai multe pareri: proprietatile antiseptice, antivirale, antibacteriene si antibiotice. Distruge bacteriile E.coli, elimina cu succes infeciile stafilococice (chiar si cel auriu), salmonella, helycobacter, chiar si asa numitele infectiile de spital.

Se poate utiliza atat pentru uz intern ( raceli, dureri de gat, simptome de gripa, ulcere, candida,sindromul de colon iritabil, probleme ale gingiilor), cat si pentru uz extern ( rani, arsuri, acnee, infectii, psoriazis, dermatite, intepaturi de insecte si albine, ciuperci ale unghiilor).

De asemenea este foarte eficienta in prevenirea si tratarea cancerului, reduce concentratiile mari de colesterol, este esentiala pentru un sistem imunitar rezistent, ajuta in probleme ale tulburarii somnului, asigurand un somn profund si linistit.

Poate fi utila si in tratamentele de infumusetare, constituind un ingredient ideal pentru mastile de par sau cele pentru ten.

Contraindicatiile mierii de Manuka sunt putine: cea activa si UMF nu este recomandata pentru bebelusi sub 18 luni, femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele cu diabet trebuie sa ceara avizul medicului inainte de a o introduce in alimentatie.

Ca si mod de administrare, in general se recomanda urmatoarele doze:

In cazul adultilor, ca si tratament 1 lingurita cu 30 minute inainte de masa de 3-4 ori pe zi; ca si mentinerea sistemului imunitar 1 lingurita pe zi preferabil dimineata cu 30 minute inaintea mesei.

In cazul copiilor doza uzuala de tratament este ½ lingurita pe zi cu 30 minute inainte de masa de 2-3 ori pe zi; pentru mentinere ½ lingurita pe zi. Durata tratamentului de obicei se extinde minim 1 luna, dupa care se continua perioada de mentinere, care poate dura 2-3 luni, de la caz la caz.

Va recomandam sa cititi intotdeauna cu atentie eticheta, privind modul de utilizare, de pastrare, etc. Cand am studiat amanuntit acest produs pe diverse forumuri, am ajuns la concluzia ca majoritatea cumparatorilor nu cred ca ar prezenta reactii adverse si ca este ieftina in comparatie cu beneficiile aduse sanatatii.

Asadar, mierea de Manuka este unul dintre cele mai eficiente medicamente oferite de natura, este indicat sa o aveti mereu la indemana familiei dumneavoastra.

Ne-a mai ramas sa va informam de unde puteti cumpara acest produs, o gasiti online, din diverse magazine tip plafar cum ar fi Apiland sau Vegis, de asemenea este de vanzare in mai multe farmacii, de exemplu farmacia Tei.