Stiati ca ochelarii de soare au fost `la moda`chiar si in vremurile preistorice? Inuitii au inventat niste instrumente rudimentare cioplite din fildes de morsa pe care le utilizau in scopul  de  protejarea vederii.

In afara de rolul lor estetic si accesoriu de moda, ochelarii de soare ne protejeaza de boli grave precum cataracta sau glaucomul, cancer de piele (deoarece pielea din jurul ochilor este foarte sensibila), afectiuni ale retinei, etc.

Alte forme usoare de sensibilizari in cazul in care nu purtam ochelari de soare sunt: senzatii de mancarime si iritare al ochiului, lacrimare excesiva, inflamarea ochiului, nevoia de a clipi mai des, fotofobie, etc.

Cele mai daunatoare si mai periculoase pentru ochi sunt razele ultraviolete UV si UVB. O pereche de ochelari de soare de calitate ar trebui sa le blocheze in totalitate.

Poate nu stiati, dar culoarea lentilelor nu are absolut nicio legatura cu factorul de protectie UV.

Lentilele polarizate blocheaza stralucirile de lumina, sunt extrem de utile la condus sau atunci cand desfasurati diverse activitati langa suprafete de apa.

Nu sunt recomandate pentru a citi de pe monitoare sau smartphone-uri, pentru acestea aveti nevoie de alte tipuri de lentile.

Despre materialele folosite la realizarea lentilelor putem sublinia 3 mari categorii. Lentilele din sticla ofera o claritate excelenta, dar fac ochelarii mai grei si se pot sparge usor.

Cele din poliuretan sunt mai rezistente la socuri dar sunt mai scumpe. Lentilele din policarbonat sunt foarte usoare, ieftine, insa se pot zgaria mult mai usor si prezinta o claritate mai redusa fata de celelalte materiale utilizate la realizarea lentilelor.

De cele mai multe ori observam la plaja copii care sunt protejati foarte bine de soare in ceea ce priveste lotiuniea potrivita de protectie, hainute deschise la culoare, sapca si altele, insa lipsesc ochelarii de soare.

Acestia sunt de asemenea foarte importanti pentru protectia sanatatii micutilor. Pentru copii este recomandat sa alegeti modele care acopera foarte bine zona ochilor si dinspre tample, nu doar din fata.

Daca intrati pe site-ul magazinului Lensa.ro, veti gasi descriere detaliata pentru a citi corect dimensiunile potrivite pentru ochelarii dumneavoastra de soare si in acelasi timp aveti siguranta de a benficia de avantajele si efectele ale unor ochelari de soare originali.