Dincolo de rolul fashion pe care il au, ochelarii de soare in primul rand ne protejeaza ochii impotriva razelor UVA si UVB daunatoare vederii. O pereche de ochelari de soare originali, prevazute cu filtre UV pentru a ne oferi protectie 100 %, ne mai poate feri de o serie de pericole deloc neglijabile.

Cele mai primejdioase dintre acestea sunt: cataracta, glaucomul, afectarea zonei sensibile ale pielii din jurul ochilor, degenerare maculara, afectiuni ale retinei, deteriorarea vederii, etc. Intelegem asadar cu totii importanta protectiei ochilor de razele solare daunatoare.

Cu siguranta toata lumea a auzit de brandul Ray Ban, acesta fiind unul dintre cele mai populare din domeniu. Prima data a aparut in anii 30, fabrica ochelari de soare exclusiv pentru pilotii Fortelor Aeriene Americane.

In anii 40 si-a inceput cariera in randul publicului larg, iar in anii 50 a fost ajutat de obsesia starurilor hollywoodiene pentru acest accesoriu. In anii 60 devine lider mondial in productia de ochelari si in sfarsit in anii 70 apare linia pentru ochelarii de vedere.

Credem ca punctul maxim a fost atins in anii 80, cand majoritatea femeilor se topeau privindu-l pe Tom Cruise in Top Gun purtand acea pereche de Ray Ban in stil aviator, model care si-a pastrat popularitatea pana in zilele noastre.

Abia in anul 2000 apare linia speciala pentru copii, atat de soare cat si de vedere.

Brandul Ray Ban se afla in continuare si in anul 2018 printre cele mai cunoscute si cele mai bine vandute din intreaga lume, datorita calitatii lentilelor si a designului specific.

In total exista peste 70 de modele de ochelari de soare sub acest nume, modele pe care le gasiti pe site-ul Lensa.ro, magazin online si distribuitor autorizat Luxottica Group. Orice pereche de ochelari de soare Ray Ban se livreaza impreuna cu un toc Ray Ban si material special de curatat lentilele.

Poate multa lume nu stie, dar nu este absolut totuna ce tip de lentile purtati in diferite activitati. De exemplu, reflexiile orbitoare ale unei suprafetei intinse de apa cer lentile polarizate.

In timpul activitatilor dumneavoastra in aer liber cel mai indicate sunt ochelarii sport pentru o fixare cat mai buna, iar in timpul sofatului cele mai indicate sunt lentilele gradiate.

Pare ciudat, dar asa cum purtam diferite marimi la haine sau la incaltaminte, si in cazul ochelarilor purtam diferite marimi.

Se masoara marimea lentilelor, puntea nazala si marimea bratelor, pe orice tip de rama sunt trecute aceste trei cifre, in aceasta ordine. Pentru aceste masuratori veti gasi un ghid special pe lensa.ro.