Daca ati ajuns aici inseamna ca va place ciorba de vacuta si sunteti interesati sa aflati cum puteti sa o preparati singuri acasa fara ajutorul vreunui bucatar profesionist. Aceasta reteta este una originala, taraneasca si are la baza carne de vita, os, legume si alte ingrediente pe care le veti afla in acest articol.

Care sunt ingredientele necesare pentru ciorba de vacuta?

  • Jumatate kg Carne de vita sau manzat (plus un sfert kg cap de piept de vita pentru un gust cu adevarat mai special)
  • 1 bucata os de vita cu sita
  • 1 bucata ceapa mijlocie
  • 2 – 3 morcovi
  • 1 bucata pastarnac (radacina)
  • 1 bucata patrunjel (radacina)
  • 1 bucata ardei gras sau capia
  • 1 bucata gogosar
  • 1 bucata telina (radacina) – se taie daca e prea mare
  • 3 bucati cartofi
  • 1 bucata dovlecel mic
  • patrunjel verde (sau la plic)
  • leustean verde (sau la plic)
  • 4 rosii mijlocii sau 1 cutie cu rosii cuburi
  • 1 bucata lamaie
  • sare dupa gust
  • mazare (1 cutie mica)

Pasii care trebuie parcursi pentru a prepara ciorba de vacuta conform acestei retete

1. Se pune carnea taiata bucati si osul sa fiarba in oala separat. Dupa un clocot se scoate, se spala si se pune in oala de aproximativ 6 litri. Se adauga apa aproximativ 4 litri.

2. Se lasa la fiert acoperit aproximativ 2 ore.

3. Se taie ceapa cubulete.

4. Se taie morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul gras si gogosarul. Toate acestea se pun intr-un castron la fiert pentru o jumatate de ora.

5. Separat se taie cubulete cartofii si dovlecelul, se pun intr-un vas si se acopera cu apa.

6. Rosiile daca sunt proaspete se oparesc 30 secunde, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un vas separat (sau se foloseste cutia cu rosii cubulete).

7. Apoi dupa 2 ore de fiert carnea se adauga legumele cuburi si fierb jumatate de ora. Dupa radacinoase se pun cartofii, dovleceii taiati cuburi pentru 20 minute. Concomitent se pun si rosiile cuburi si cutiuta de mazare.

8. Se adauga sare dupa gust, se pune zeama de lamaie si la final patrunjelul verde si leusteanul. Se poate servi asa cum este sau cu smantana si ardei iute in functie de preferintele dumneavoastra.

Va uram Pofta buna!