Echiparea bucatariei cu electrocasnice poate fi o sarcina dificila, mai ales in cazul aparatelor de mari dimensiuni, cum ar fi de exemplu combinele frigorifice. Achizitia fiind pentru o perioada mai lunga de timp, trebuie sa va asigurati ca alegeti modelul potrivit nevoilor si bugetului dumneavoastra.

In urmatorul articol am incercat sa va ajutam cu cateva sfaturi in legatura cu aspectele de care ar trebui sa tineti cont la alegerea unei astfel de aparat. Cele mai importante dintre acestea sunt: dimensiunea, greutatea, capacitatea de depozitare, pret, tehnologia No Frost, sistemul de dezghetare, clasa de eficienta energetica, garantia produsului, compartimentarea, numarul rafturilor si alte functii speciale.

Top combine frigorifice
Top combine frigorifice

Brandurile cele mai apreciate in 2018 sunt Samsung, Arctic, Beko siWhirlpool. Dorim sa va prezentam trei modele de top apreciate de catre sute de clienti multumiti.

ARCTIC ANK366NF+

Primul este ARCTIC ANK366NF+, printre modelele de top de la firma Arctic, dotat cu tehnologia No Frost, clasa energetica A+, de culoare alba. Autonomia de functionare fara curent este de 17 ore, capacitatea de congelare chiar semnificativa de 6 kg/24 h.

Dimensiunea este de 201×59.5×60 cm, greutatea de 70 kg, capacitate impresionanta de volum net frigider 231 litri si volum net congelator 90 litri o fac foarte incapatoare.Deschiderea standard al usilor este pe partea dreapta, dar desigur sunt reversibile dupa preferintele dumneavoastra. In dotare se numara trei rafturi din sticla, patru suporturi pentru usa, compartiment pentru legume-fructe, suport oua si tavita pentru gheata.

Combina frigorifica ARCTIC ANK366NF-plus
Combina frigorifica ARCTIC ANK366NF-plus

Functia Multiflow prelungeste timpul de conservare al alimentelor prin distribuirea uniforma al temperaturii si al umiditatii, astfel legumele si fructele se mentin proaspete un timp mai indelungat. La un pret accesibil se mai adauga functii sofisticate precum Eco/holiday, Eco breeze, Eco dual balance sau protectia antibacteriana aplicata pe marginea usilor.

 

SAMSUNG RB29HSR2DWW/EF

Al doilea model care ne-a placut mult este SAMSUNG RB29HSR2DWW/EF, care ar putea fi „dragoste la prima vedere” pentru aspectul sau elegant in primul rand.

Prin dimensiunile sale de 178 x 59.5 x 66.8 cm, culoare alba, volumul net al frigiderului de 213 litri, iar al congelatorului de 76 litri se portiveste de minune in orice tip de bucatarie.

Capacitatea de congelare este una superioara de 12 kg/24 h, autonomia de functionare fara curent este de 20 ore iar consumul energetic anual se situeaza undeva la 270 kwh.

Rafturile din sticla, in numar de trei sunt dimensionate corespunzator cu o adancime potrivita pentru depozitarea mai multor recipiente simultan.

combina frigorifica SAMSUNG RB29HSR2DWW-EF review
Combina frigorifica SAMSUNG RB29HSR2DWW-EF review

Va atragem atentia asupra sistemului de avertizare sonora pentru usa uitata deschisa de la partea de frigider. Alta functie deosebita este sistemul automat de reglare al temperaturii interioare in functie de temperatura ambianta si frecventa deschiderilor usii aparatului.

Congelatorul are 7 viteze reglabile si frigiderul are 5 viteze reglabile pentru racire. Functia Holiday ajuta la economisirea energiei electrice atunci cand plecati de acasa pentru o perioada mai lunga de timp.

 

BEKO DBK 386 WDR+

O combina eleganta, silentioasa, de culoare alba este BEKO DBK 386 WDR+, un model care merita cu siguranta toata atentia dumneavoastra.

Dimensiunea de 201 x 59.5 x 60 cm; volumul net al congelatorului de 90 litri, volumul net al frigiderului de 235 litri va asigura ca ar fi alegerea ideala. Usile si manerele verticale sunt tratate cu protectie antibacteriana.

Consumul energetic anual este unul moderat de 281 kwh pe an, autonomia de functionare fara curent se prelungeste pana la 18 ore, capacitatea de congelare este de 5 kg/ 24h.

Compartimentarea este foarte util gandita, frigiderul are 4 rafturi, 7 suporturi pentru usa, cutie  speciala pentru legume-fructe avand functia Active fresh, le pastreaza mai multe zile la rand proaspete si apetisante. Congelatorul se dezgheata manual.

combina frigorifica BEKO DBK 386 WDR-plus
Combina frigorifica BEKO DBK 386 WDR-plus

Va mai atragem atentia asupra termostatului reglabil, iluminarii interioare, afisajului led al dispenserului de apa, toate fiind niste mici detalii cu efect. Functiile inteligente de super-congelare sau voice-recorder o fac poate modelul cel mai dorit dintre toate.

 

In concluzie de ce ne plac combinele? Pentru ca ne fac viata mai usoara si mai comoda.

Partea de sus (frigiderul) este utila pentru stocarea alimentelor ce trebuie consumate in viitorul apropiat, iar partea de jos (congelatorul) serveste la depozitarea carnii sau pentru orice alte alimente ce trebuie tinute la o temperatura mai joasa, astfel economisind timp sa nu mai fie nevoie sa mergem la cumparaturi atat de des.

Cu speranta ca v-a fost de folos acest articol, va multumim pentru atentia acordata, ne vedem data viitoare.